IN MEMORIAM

In Memoriam

Op 25 mei 2020 is op 74-jarige leeftijd overleden, onze zangmaat, medekoorlid en muzikale vriend:

Henk Cooper

Henk werd in de loop van 2010 lid van ons koor. Hij viel midden in de voorbereidingen van de musical “Droomland” ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan. Onze dirigent, Cees Langedijk zag gelijk het grote natuurlijke talent van Henk (muzikaal/mooie en warme stem/fijn mens/betrokken). Henk was meteen inzetbaar en kreeg de rol van ceremoniemeester op de slotavond toegedeeld. Deze rol was hem op het lijf geschreven.

Henk was niet alleen een zingend koorlid maar stond het bestuur ook altijd bij met raad en oplossingen wanneer dat nodig was. Ook had Henk veel inbreng bij het realiseren van ons “clublied”: Hoe mooi is ons Petten.

Volgend voorjaar (mei 2021) hoopt Pettemerkoor DE LAATSTE DRUPPEL haar 20-jarig bestaan te vieren. Henk had zich meteen aangemeld als lid van de feestcommissie. Toen kwam eind december 2019 het bericht dat Henk ernstig ziek was. Na een periode van hoop kwam dan toch het droevige bericht dat Henk op 25 mei 2020 is overleden. De mede door hem georganiseerde festiviteiten zal hij helaas niet meer meemaken.

Wij zullen Henk als persoon, zijn prachtige stem en veelzijdigheid erg missen.

Het bestuur van Pettemerkoor DE LAATSTE DRUPPEL betuigt hun medeleven aan zijn vrouw Marijke, kinderen, kleinkinderen en familie.

Dat hij mag rusten in vrede.

Bestuur

Pettemerkoor DE LAATSTE DRUPPEL

Geplaatst door Coby op dinsdag juni 2, 2020
Permalink - Category: nieuws

VAN ONZE VERSLAGGEVER 23 mei 2020

Pettemerkoor de Laatste Druppel

Hallo allemaal

Normaal gesproken zou ik op vakantie zijn gegaan, maar ja jullie snappen het al… ook dat gaat niet door. Maar niet getreurd het is hier ook heerlijk.

De zon schijnt, lekker naar buiten op je eigen terras zitten. Af en toe een wijntje erbij wat wil een mens nog meer!

Terwijl ik dit schrijf schiet mij een leuk verhaal te binnen van èèn mijn vakanties in Griekenland. Ook daar loop ik met twee vriendinnen iedere dag een flinke ronde. Wij gaan al op tijd ‘s morgens omdat het overdag te warm is.

Nou was het die morgen bewolkt en een beetje regenachtig en had het

‘s nachts flink geregend. Maar wij gingen evengoed op weg.

Op een gegeven moment konden we niet verder, door de regen was er gewoon een rivier ontstaan waar we normaal gewoon over de weg konden lopen.

Ja, wat nu, nou ja maar weer terug en een andere route nemen na een vergeefse poging gedaan te hebben om door het water te waden!

We wilden net omdraaien toen er een auto aankwam, eens kijken of die er door kon. De auto stopte en er zat een mevrouw alleen in

Zij stopte ook om eens te kijken of zij er door kon en ja ze dacht het wel.

Ze keek eens naar ons en wees op een zitplaats in de auto.

Er kon maar èèn van ons meerijden omdat er op de achterbank twee kinderzitjes de plaats innamen. Wij schudden van nee en wezen haar op ons drieën. Maar dat is de Griekse vriendelijkheid!!

Ze bracht ons keurig naar de overkant! Ze is gewoon drie keer heen en terug gereden, elke keer met èèn van ons in de auto. Dat zijn de kersen op de pap van een fijne vakantie!

Dit was voorlopig mijn laatste verhaaltje, ik ga lekker genieten van ons mooie

Nederland! Lekker meezingen met de radio of ik ga naar de site van het koor.

Daar kan je ook lekker meezingen, lekker luid!!! Ha ha

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer! Hopelijk zien we elkaar in september weer.

Met een muzikale groet van het Pettemerkoor de laatste Druppel

Heidi Tromp

Geplaatst door Coby op zondag mei 24, 2020
Permalink - Category: nieuws

GEEN OPTREDEN bij SIMPEL HOLLANDS IN HEERHUGOWAARD

HELAAS, HELAAS HET OPTREDEN BIJ SIMPEL HOLLANDS IN HEERHUGOWAARD zondag 22 maart aanvang 13.00 uur, IS AFGELAST i.v.m. het CORONAVIRUS.

Locatie: Grand Cafe De Heeren, Middenweg 249, Heerhugowaard.

Geplaatst door Coby op donderdag maart 12, 2020
Permalink - Category: nieuws

KORENFESTIVAL DE SMARTSINGERS 1 MAART 2020

Zondag 1 maart hebben een heerlijke muzikale middag gehad bij het Korenfestival van de Smartsingers in Oudkarspel. De Smartsingers zelf begonnen om 13.00 uur met de eerste sessie van 8 nummers. Dit is een koor van 85 personen. Het stond ook stijfvol op het podium. Er werd lekker gezongen. Als 2e koor traden de Delta Singers uit IJmuiden op. Ook zij zongen 8 nummers. Ons koor De Laatste Druppel was als 3e aan de beurt. De stemming kwam er bij onze liedjes lekker in. Na de pauze traden als eerste weer op De Smartsingers, daarna waren wij De Laatste Druppel aan de beurt. Toen ging de hele zaal los en werd er zelfs gedanst. Als laatste koor kwamen de Delta Singers nog aan de beurt. Deze sessie zongen ze erg leuke en gezellige liedjes en was er zelfs nog een polonaise. Tegen vijf uur was het feest afgelopen ! Dit was weer een heel gezellige af en toe meezingmiddag.

Onder het kopje MEDIA zijn nog meer foto's en een filmpje van de Delta Singers te zien en beluisteren op blz.2

Geplaatst door Coby op zondag maart 1, 2020
Permalink - Category: nieuws

OPTREDEN KEESSCHUUR ANNA PAULOWNA

Afgelopen zondag 26 januari hadden wij weer een heel leuk en gezellig optreden in de Keesschuur van Elly Doolaard. Voor de pauze hadden we o.a. een solo van Yvonne Slijkerman met het mooie liedje van Boudewijn de Groot: AVOND. Na de pauze was er een optreden van Suze Kaan met een paar Westfriese gedichtjes. Erg leuk. Daarna kregen we weer een solo en deze keer voor het eerst Jan Dekker met een liedje van Wim Sonnevelt: HET DORP. Prachtig gezongen, mag hij meer doen ! Na het liedje Ik hou van Holland kwam Yvonne Slijkerman nog een keer solo zingen met het bekende liedje: KLEINE CAFE. Het refrein werd door de hele zaal met volle borst meegezongen. Ook jij kan er wat van Yvonne. Prachtig ! Na deze solo's hebben we nog 7 liedjes gezongen o.a. Peace in the valley, het lukte allemaal heel goed. En als toegift hebben we nog het bekende liedje: Nooit komt die tijd terug. En zo is het maar !

We gaan weer oefenen voor ons volgende optreden en dat optreden is 9 februari a.s. op ons eigen Korenfestival in de Watersnip.

Voor meer foto's ga naar ons kopje MEDIA

Geplaatst door Coby op woensdag januari 29, 2020
Permalink - Category: nieuws

KERSTOPTREDEN ZONNEBLOEM/RODE KRUIS zaterdag 21 december 2019 in de Watersnip te Petten

Zaterdagmiddag 21 december 2019 hadden wij ons Kerstoptreden voor de Zonnebloem/Rode Kruis in de Watersnip te Petten. Ons programma was een beetje hetzelfde als in 't Zand. Ook hier ging onze dirigent Cees Langedijk wat kerstliedjes dirigeren en spelen op zijn gitaar terwijl Sjaak Zut de beatring hanteerde. Ook was er nog een solo-optreden van de kleindochter van Ineke Evertsz. Heel leuk.

Dominee Evert Jan Tillema had ook hier nog een mooi verhaal voor de kerst. Niet over de amaryllis.

Het was een drukke week maar we hebben steeds heerlijk gezongen.

Van Petten zijn er onder het kopje MEDIA nog foto's te vinden !

Geplaatst door Coby op zondag januari 5, 2020
Permalink - Category: nieuws

KERSTOPTREDEN ZONNEBLOEM/RODE KRUIS donderdag 19 december 2019

Donderdag 19 december 2019 hadden wij een prachtig optreden voor de Zonnebloem/Rode Kruis in de Jonge Prins in 't Zand. De zaal was goed gevuld met merendeel ouderen en af en toe werd er flink meegezongen. Onze dirigent Cees Langedijk en Jan Dekker speelden op hun gitaar een paar kerstliedjes. Iedereen kreeg een briefje om even lekker mee te zingen. Sjaak Zut begeleidde dit geheel met de beatring. Vóór het 2e deel van ons optreden had dominee Erik Jan Tillema een prachtig verhaal over een amaryllis die maar niet wilde bloeien met Kerst. We hebben lekker gezongen en volgens ons koor werd ons gezang wel gewaardeerd door het publiek.

Meer foto's van ons optreden onder het kopje MEDIA

Geplaatst door Coby op zondag januari 5, 2020
Permalink - Category: nieuws

OPTREDEN KERSTMARKT PETTEN 15 december 2019

Zondag 15 december j.l. hebben we tijdens de gezellige Kerstmarkt in Petten in de MFR (Multi Funktionele Ruimte) opgetreden. We hebben lekker gezongen in de kantine en er was veel volk op de been.

Meerdere foto's onder het kopje MEDIA

Geplaatst door Coby op zondag januari 5, 2020
Permalink - Category: nieuws

OPTREDEN BROEKERHAVEN FESTIVAL ZONDAG 3 NOVEMBER j.l. in BOVENKARSPEL

Zondag 3 november j.l. hadden wij een optreden op het Broekerhaven Korenfestival. De aanvang was 13.00 uur en er traden 4 koren op. Allemaal 1x voor de pauze en 1x na de pauze. Met 4 koren was het een drukke bedoening maar wel een gezellige zaal vol met mensen. Dat was vooral na de pauze goed te horen doordat veel mensen toch met elkaar aan het praten zijn en minder luisteren naar wat de koren zingen. Bij het opnemen van de liedjes is het soms goed te horen. Maar evengoed was het een gezellige happening met een mooie prijzentafel en aan het einde een warm en koud buffet. Een flink aantal mensen maakte hier gebruik van. Het was een flinke rit naar Bovenkarspel, vooral in het donker terug !! De volgende keer misschien toch maar met de bus !!

Onder Media heb ik nog wat foto's en liedjes gezet.

Geplaatst door Coby op maandag november 4, 2019
Permalink - Category: nieuws

Dirigent Cees Langedijk 12½ jaar bij ons koor

De eerste oefenavond van het seizoen is alweer achter de rug. We gingen meteen goed van start.

Er stonden 3 optredens ingepland voor het weekend erop. Het was bedrijvig maar met de spirit van De Laatste Druppel is nog niets mis. Het is gelukt 3x een feestje.

Over feest gesproken: Augustus was ook de maand dat onze dirigent, Cees Langedijk, 12½ jaar dirigent is van het Pettemerkoor DE LAATSTE DRUPPEL. Waar blijft de tijd ? Het is omgevlogen.

Cees hoort bij het Pettemerkoor en het Pettemerkoor hoort bij Cees. Wij hopen nog lang zo te mogen doorgaan. Uiteraard hoort er bij een dusdanig jubileum een cadeau. Op z'n druppels hebben we een uniek cadeau gevonden. We hopen dat Cees nog lang van dit cadeau mag genieten en dat het hem beschermd voor al die andere druppels. (zie foto)

Namens het bestuur Ellen Slaman

Geplaatst door Coby op maandag september 16, 2019
Permalink - Category: nieuws