OPTREDEN ZONDAG 19 MAART KORENFESTIVAL BIJ SIMPEL HOLLANDS

Afgelopen zondag 19 maart hebben wij een optreden gegeven bij het Korenfestival van Simpel-Hollands in Heerhugowaard. We waren met twee andere koren en wel het organiserende koor van Simpel-Hollands en de Havenstraat zangers uit Zijdewind. Om 13.00 uur was de aftrap door de Havenstraat zangers, daarna kwam Simpel-Hollands en wij als derde koor. Toen was het pauze met een verloting met veel prijzen. Jammer genoeg waren de lootjes al snel uitverkocht. Na de pauze was dezelfde volgorde, dus waren wij als laatste aan de beurt. Onze dirigent kreeg veel complimenten, vooral dat de mensen blij werden van onze liedjes en dat we goed te verstaan waren. Het ging ook wel lekker, ondanks een aantal afzeggingen, maar gelukkig had Ella haar dochter Angelique meegenomen en die vond het zo leuk dat ze de volgende keer komt repeteren. Geweldig Angelique, zo moeten we meer leden krijgen.

Het was een zeer geslaagde dag, we hebben allemaal lekker gezongen. Jammer voor de thuisblijvers. Hopelijk zijn ze er weer bij op ons volgende optreden op 13 mei a.s. in Anna Paulowna.

Geplaatst door Coby op dinsdag maart 21, 2023
Permalink - Category: nieuws

VAN ONZE VERSLAGGEVER 09-03-2023

PETTEMERKOOR DE LAATSTE DRUPPEL

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen.

Er is ook de laatste tijd niet veel om over te schrijven.

Ons koor zit eigenlijk een beetje in zwaar weer.

Door omstandigheden hebben we nogal wat leden verloren jammer genoeg.

En zijn we op dit moment een klein Pettemer koortje

Maar wij laten de moed niet zakken natuurlijk, wij gaan gewoon door!

Misschien als u dit leest denk u oho dat is toch wel gezellig om te zingen in een koor! Kom gerust eens bij ons kijken, wij repeteren op de oneven weken op woensdag om 19:45 uur in de MFR.

Ons koor wordt regelmatig uitgenodigd voor een optreden. Dus zoals u in de laatste Sportflits heef kunnen lezen gaan wij naar Heerhugowaard!!!! Simpel Holland houdt daar een koren festival.

Met de volgende koren…..De Havenstraat zangers, Pettemerkoor de Laatste Druppel en Gemengd koor Simpel–Hollands.

Daar gaan we natuurlijk zoals vanouds weer een hele gezellige middag van maken. Wij gaan natuurlijk ons beste beentje voorzetten.

We hopen op veel publiek. De aanvang van dit gezellige gebeuren is op zondag 19 Maart. Aanvang 13.00. De zaal is open vanaf 12:00 uur.

Het adres is, Grandcafe de Heeren Middenweg 247 Heerhugowaard.

Het Pettemerkoor “de Laatste Druppel” wenst u een fijne middag.

Met vriendelijke groet Heidi Tromp.

Geplaatst door Coby op donderdag maart 9, 2023
Permalink - Category: nieuws

OPTREDEN 15 JANUARI 2023 in de KEESSCHUUR

Afgelopen zondag hebben wij een optreden gegeven in de KEESSCHUUR in Anna Paulowna. Het mocht eindelijk weer na 2 jaar geen optreden i.v.m. corona.

Bij binnenkomst werden we verwelkomd met glühwein en oliebollen. Dat was een lekkere binnenkomer, de oliebollen smaakte prima !

Ons koor moest om half twee aanwezig zijn, maar de zaal was al redelijk gevuld en toen we om

14.00 uur begonnen was het volle bak. Voor de pauze moesten we er even inkomen met wat ingetogen liedjes en ook weer wennen aan zo’n heerlijk binnen optreden. Natuurlijk hadden we ook nog solozangers en de eerste was Hans Paans met het lied “Ik ben zo eenzaam zonder jou”.

En de tweede solozanger voor de pauze was Jan Dekker met lied “Het dorp”

Als verrassing werd ook nog Cees Langedijk naar het podium geroepen om met ons een liedje te zingen. Dat werd “Ik hou van jou” waar de refreintjes uit volle borst werden meegezongen door ons en het publiek!

Na de pauze werden er eerst nog 4 declamaties gedaan in het Westfries door Suze Kaan. Leuk gedaan Suze!! Daarna gingen we heerlijk los met af en toe lekkere meezingers. Tussendoor werden de liedjes aangekondigd door onze dirigent met af en toe een kwinkslag. Zeer geslaagd !

Ook na de pauze was er nog een solonummer en wel door Frits de Graaff met het liedje “Het kleine café in de haven” Er werd zelfs nog polonaise gelopen, zo gezellig was het in de Keesschuur.

We kunnen terug zien op een geslaagde middag en we hopen dit jaar nog heel veel keer hier en daar te kunnen optreden.

Geplaatst door Coby op maandag januari 16, 2023
Permalink - Category: nieuws

OPTREDEN OP DE KERSTMARKT PETTEN 17 DEC.

PETTEMER KOOR ZINGT op de KERSTMARKT

Wat hebben we mooie dagen gehad vanaf donderdagavond t/m zondag. Petten on Ice en zaterdag de Kerstmarkt. Rob Jacobs en Hans Kruijer en alle vrijwilligers hulde voor jullie werkzaamheden. We hebben genoten. De ijsbaan was zeer in trek. Volgend jaar weer ?

En de Kerstmarkt was ook heel gezellig. Wij als koor De Laatste Druppel mochten ook zingen op de Kerstmarkt ’s middag om 16.00 uur. Jammer genoeg was onze dirigent Arjen Büscher nog steeds ziek en mocht Jan Dekker onze secretaris weer aan de bak. De eerste sessie ging prima, we stonden in een open tent, af en toe een paar sneeuw-en regenspetters, maar het was te doen. Na onze korte pauze werd het toch al wel donker maar we probeerde het natuurlijk wel om rustig door te gaan. Eerst weer een paar Nederlandse liedjes en toen dacht Hans dat we klaar waren, maar nee wij gingen nog wat kerstliedjes zingen. Het werd steeds donkerder en toen we bij het derde kerstliedje waren Hallulujah, was er ineens tumult bij de parasol. Het bleek dat de man van een koorlid in elkaar was gezakt. Het gaat weer goed met hem. Onze vorige dirigent Cees Langedijk kon ik strikken om een paar foto’s van ons koor te maken. Er zijn ook nog liedjes opgenomen, maar de achtergrond is wel rumoerig, dus we komen niet zo goed uit de verf.

Groeten Coby van Noort

Geplaatst door Coby op maandag december 19, 2022
Permalink - Category: nieuws

OPTREDEN SCAGON THEATER ZONDAG 20 NOVEMBER

Zondag 20 november 15.00 uur hadden wij een optreden in het Scagon theater. Gelukkig hadden diverse leden wat fans meegenomen, dus hadden we een redelijk aantal toeschouwers. Zelfs nog een paar mensen die toch nog in het Schager Nieuwsblad onder de agenda van Cultuur in de gemeente Schagen van de KARS hadden gelezen dat wij een optreden hadden in het Scagon theater.

We hadden evengoed een geslaagd optreden, de liedjes werden lekker vlot gezongen met onze gastdirigent Jan Dekker. Tussendoor hadden we als spreekstalmeester Jan Raven, die lekker vlot zijn woordje deed. We begonnen met een sessie van 40 minuten. In de pauze konden we een drankje kopen in de huisbar en daarna gaven we nog een sessie van een half uur. We hadden 2 solonummers, Ik ben zo eenzaam zonder jou en Ons Dorp. Omdat Hans Paans ziek geworden was kon hij zijn solonummer: Ik ben zo eenzaam zonder jou niet zingen, toen heeft Jan Dekker alle twee de nummers solo gezongen. Het ging hem heel goed af !!

Al met al vonden we allemaal dat we lekker gezongen hadden en gaan we woensdag weer repeteren.

Groeten Coby van Noort

Geplaatst door Coby op zondag november 20, 2022
Permalink - Category: nieuws

VAN ONZE VERSLAGGEVER 23-10-2022

Pettemerkoor de Laatste Druppel

Hier weer eens een berichtje van de Druppels!

Jazeker we zijn er nog steeds, alhoewel ons koor wel heel erg geslonken is. Tja alles zit dan niet mee! Ten eerste de corona tijd, onze dirigent die weg ging, Sjaak onze stuwende kracht van ons koor overleden.

Bert Bakhuis ook iemand van het eerste uur overleden en ga zo maar door. Maar we geven natuurlijk niet op we gaan gewoon door met onze nieuwe dirigent.

Het blijkt dat ons koor niet vergeten is, we hebben al een paar leuke optredens achter de rug. Zo ook hadden we een uitnodiging in Schagen voor het Korenfestival van Karel Kok op 2 oktober j.l.

Helaas moesten we dat afzeggen, ja door die vervelende corona.

Heel erg jammer!! Maar we gaan het inhalen… en wel op zondag 20 november.

We gaan optreden in het Scagon theater. Dit optreden is van 15.00 uur tot 16.45 natuurlijk wel met een pauze er tussen.

U kunt kaarten bestellen bij het Scagon theater, kosten 5,00 euro.

We hopen natuurlijk op veel publiek en fans!!!

Ook weer een optreden in de Kees Schuur in Anna Pauwlona en wel op 15 januari 2023 het begint om 14.00 uur MET OLIEBOLLEN.

Noteer het alvast in uw agenda!

Zo ziet u we gaan gewoon door en blijven enthousiast.

Alhoewel het heel fijn zou zijn als er wat nieuwe leden bij zouden komen!

Misschien weer wat mensen uit Petten??

We heten tenslotte niet voor niets het Pettemerkoor!!

Dat was het weer voor nu, tot de volgende keer.

Met een muzikale groet van het Pettemerkoor de Laatste Druppel.

Heidi Tromp.

Geplaatst door Coby op zondag oktober 23, 2022
Permalink - Category: nieuws

OPBRENGST RABO CLUBSUPPORT 2022

Afgelopen woensdag 13 oktober zijn wij Ageeth de Kraker en ikzelf Coby van Noort naar de Kampanje in Den Helder geweest om onze cheque op te halen van de Rabo ClubSupport 2022. Het bedrag van dit jaar is € 215,53. Minder dan andere jaren maar we hebben ook veel minder leden. In ieder geval alle mensen/leden die op ons gestemd hebben weer hartelijk bedankt.

Geplaatst door Coby op zaterdag oktober 15, 2022
Permalink - Category: nieuws

Optreden Uitmarkt Schagen 4 september

Met prachtig mooi zonnig weer was het een heel gezellige Uitmarkt in Schagen. Om 12 uur werd de opening gedaan met een kort woordje door onze cultuurwethouder Puck de Nijs. Daarna kwam er veel muziek o.a. de Tropical Steelpans, heel erg leuk en ook zeer toepasselijk met dat mooie weer. Erg leuke optredens vooral op het ponton.

Om 16.15 uur moesten wij De Laatste Druppel aantreden in het Scagontheater. Er zaten redelijk veel mensen op de tribune om naar ons te kijken en te luisteren. De liedjes werden allemaal vlot gezongen, het ging als een speer dankzij de goede medewerking van de technische dienst van het theater en natuurlijk onze dirigent. Daarna nog naar diverse andere muziek gekeken en geluisterd en heerlijk op een terrasje gezeten.

Het was een leuke middag. Hopelijk mogen we volgend jaar weer meedoen en dan ook weer op het ponton, zoals andere jaren.

Coby van Noort

Geplaatst door Coby op maandag september 5, 2022
Permalink - Category: nieuws


AMAZING KORENFEESTIVAL PETTEN PLEIN 1945

Het Korenfeestival wat we gehad hebben op ZATERDAG 20 AUGUSTUS was zeer geslaagd. Het was weer heel mooi weer. Bijna nog te warm om te zingen, want we moesten voor het podum staan omdat er op het podium zelf geen ruimte meer was. Daar stond alle apparatuur al opgesteld voor het PLEINFEEST wat na het korenfeestival kwam. Wij als LAATSTE DRUPPEL, hebben lekker gezongen. En ook "t SCHEEPSTUYGH uit SCHAGEN heeft flink zijn best gedaan.

Tussendoor was er optreden van Peter Ruzette en Sandra Mooij.

Na ons optreden werd het feest voortgezet met diverse zangers o.a. Jan Biggel en de band Straatwaarde. Het was een zeer geslaagd feest wat tot 23.00 uur duurde.

Geplaatst door Coby op maandag augustus 29, 2022
Permalink - Category: nieuws