OPTREDEN ZANDSTEE ‘ZAND

Optreden van “De laatste druppel” in de Zandstee.

Vrijdagmiddag 6 april was er een optreden gepland voor vrijwilligers van het Rode Kruis en mensen die wonen in, of zijn aangesloten bij de Zandstee, ‘t Zand. Ons koor dat deze keer uit een selectief gezelschap bestond van 20 leden, (dit i.v.m. de zaalruimte) was gevraagd om op te treden. Bij aankomst was de zaal al goed gevuld en wij werden keurig ontvangen met koffie en cake, dit om ons voor te bereiden op de voorstelling. Klokslag 14:30 uur klonken de eerste noten in de zaal. Aan de reactie van het publiek was te horen dat we de juiste snaar te pakken hadden. Enkele dames van ons koor zongen een thuiswedstrijd. Zij deden dan ook dubbel hun best en dat was goed te horen. Dat gold eveneens voor onze dirigent Cees die in z’n element was tussen de vele bekenden en dat zorgde weer voor de nodige entertainment. Zoals toen Cees tante Lena Kuiper uit Petten tussen het publiek ontdekte en haar uitnodigde om het lied “Mijn wiegie” solo met het koor te zingen, haar dag kon niet meer stuk.

Vele mensen in de zaal waren op een of andere manier lichamelijk beperkt maar meezingen konden ze allemaal. Vooral liedjes als “Het kleine café aan de haven”, “O Johnny ”en “Tulpen uit Amsterdam”, gingen er in als koek.

Nadat we ons repertoire voor en na de pauze hadden gezongen, volgde er een dankwoord door de voorzitter. Hierna zoals het hoort een ruime toegift door het koor.

Tot slot lekker gezongen voor een dankbaar publiek en wij gingen met een leuk aandenken in de vorm van narcissen naar huis.

Omdat onze vaste reportster bij dit optreden niet aanwezig kon zijn heb ik haar taak ongevraagd eenmalig opgepakt.

Groeten Jan Dekker