KERSTGROETEN van onze dirigent CEES LANGEDIJK

Beste koorleden van het Pettemerkoor De Laatste Druppel

Je bent niet alleen bij een koor voor de zang, maar ook voor elkaar!

Dat las ik in het NHD van afgelopen zaterdag.

Nooit eerder bij stilgestaan, dat iets of iemand zo dwingend kon zijn als Cor. Cor heeft de wereld in z’n greep. Hij krijgt het voor elkaar, dat iedereen ’n mondkapje draagt, wereldwijd. Hij presteert het, dat winkels moeten sluiten, bedrijven failliet gaan, sporters in het gedrang komen, scholen dicht moeten, ziekenhuizen vol raken en koren niet mogen zingen. En niet zingen betekent: ‘Elkaar niet ontmoeten’.

Wat ’n dwingeland! Acht maanden lang wachten op een normale ontmoeting zonder voorbehoud. Gewoon . . . elkaar benaderen . . . een babbeltje maken zonder de meetlat in de buurt, is er niet bij. Dat is wel even wennen, zeg!

Maar, volk der aarde en koorleden in het bijzonder, er gloort hoop! Het is onderweg!

Vac Cin is in zicht! Dat gaat er voor zorgen, dat alles weer in beweging komt. Ook het Pettemerkoor De Laatste Druppel, want de ‘laatste druppel’ is nog niet vergoten. Dit koor heeft voor hetere vuren gestaan in de afgelopen jaren. Altijd is het goed gekomen! Alle jubilea zijn gevierd. We staan voor een nieuwe mijlpaal: Het 20-jarig bestaan van dat gezellige koor van Petten en omstreken. In mei moet dat gevierd gaan worden. De contouren zijn al uitgezet en zichtbaar. Aan de leden om het vorm te geven. HOU VOL! We gaan elkaar weer ontmoeten en we zullen weer met elkaar gaan zingen. De gezelligheid van de optredens ligt nog vers in het geheugen. In veel dorpen hebben we opgetreden. Het koor bracht amusement van Watersnip tot Keesschuur, van Rabobankfietstocht tot verzorgingstehuizen, van pleinfeesten tot kerstvieringen.

Het Pettemerkoor De Laatste Druppel geeft al 20 jaar acte de présence, conform de doelstelling van het bestuur: Komt erbij, zing mee, ontmoet elkaar en trek samen op om mensen te vermaken. We zijn er weer aan toe: Een filmpje pikken, ’n bakkie doen, ’n concert beleven, ’n bezoekje brengen, ’n optreden . . . van ons koor bijvoorbeeld. Het gloort aan de horizon. HOU VOL! We gaan elkaar zien! De dirigent rekent op een nieuw begin en besluit met een kerstgroet: Merry Christmas and a Happy New Year. Tot in 2021 zonder Cor Ona!

Cees Langedijk